ALTAÇ’TAN VALİ KARALOĞLU’NA ELEŞTİRİ

MEDYA21- Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde kent merkezinde yaşanan tartışmalara sert tepki göstererek, Vali Münir Karaloğlu’nu eleştirdi. Altaç, “Büyükşehir Belediye Başkan Vekili sıfatı ile atanan kayyım ve atanmış bürokrat olan İl Valisinin kendisini şehrin sahibi olarak görmesi ve keyfi uygulamalara imza atması kabul edilemez” dedi.

Diyarbakır’da son zamanlarda gündemini işgal eden önemli konulardan birinin “Kentsel Dönüşüm” adı altında yapılan çalışmalar ve bu çalışmalar çerçevesinde yaşanan tartışmalar olduğuna dikkat çeken Gelecek Partisi İl Başkanı Aydın Altaç, şu açıklamayı yaptı:

“Diyarbakır’da işsizlik, ekonomideki çöküntü, kapanan iş yerleri, alacak- verecek meselelerinden dolayı yaşanan sosyal olaylar, intiharlar ve bir çok sorun yaşanırken Büyükşehir Belediye Başkan Vekili sıfatı ile atanan kayyım ve atanmış bürokrat olan İl Valisinin kendisini şehrin sahibi olarak görmesi ve keyfi uygulamalara imza atması kabul edilemez durumdur. Şehrimizin alt ve üst yapı anlamında yaşanılabilir şehir olması temel arzumuzdur. Ancak denetimden yoksun ve keyfilik içeren bir çok uygulamada olduğu gibi hiç bir altyapısı olmadan şehrin bir çok yerinde yıkımların başlaması rant çevrelerine ve malum kesimlere alan açma şeklinde değerlendirmekteyiz. Diyarbakır 10 bin yıldan fazla kesintisiz yaşamın devam ettiği nadir şehirlerden biridir. Diyarbakırımızın bu kimliğini ve tarihsel önemini bilmeyen yöneticiler bırakın şehrin sahibi, yönetici olarak da kabul etmemiz mümkün değildir. Bu nedenlerle Diyarbakır’ın sahibi atanmış veya görevlendirilmiş bürokratlar olamaz. Bahsi geçen kişiler görev süreleri içerisinde Diyarbakır’a hizmet etmekle yükümlü ve Diyarbakırlıların ödemiş olduğu vergilerden maaşlarını alan kamu görevlileridir. Kentsel Dönüşüm hemen yapılabilecek ve sonuç alınabilecek konu değildir. Sur ilçemizde yaşanan ve Diyarbakırımızın tarihsel mimari yapısına aykırı ucube çalışmadan dolayı binlerce hemşehrimiz mağdur durumda iken, bütçesi belli olmayan ve kentsel dönüşüm için depo edilmiş bütçeden yoksun çalışmanın sonucu havaalanı yolunda ucube heykel için yapılan harcamanın benzerinden ibaret bir durum yaratması kuvvetle muhtemeldir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bütçesinin sorumsuz ve denetimsiz şekilde harcanmasını kabul etmediğimizi belirterek ‘kentsel dönüşüm’ ile ilgili bir uygulamaya gidilecekse bütçesi, depo edilen meblağ, imar uygulama ve yapılaşmanın ne suretle ve ne kadar sürede tamamlanacağı, belirlenen takvimde hemşehrilerimizin konut ve iaşe ihtiyaçlarının giderileceği veya nasıl katkı sağlanacağı ve bu hususlarda mağduriyetlere mahal verilmeyeceğinin garantisinin verilmesi gerekmektedir. Bir kaç kepçe ile yapılacak yıkım çalışmaları sırasında fotoğraf çekilerek paylaşılması olası mağduriyetleri önleyici etkisi bulunmamaktadır. Kamu Görevlilerini sorumlu ve duyarlılığa davet ediyoruz.” HABER MERKEZİ

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir