‘ŞARK BÜLBÜLÜ’ KABRİ BAŞINDA ANILDI

MEDYA21- “Şark Bülbülü” unvanı ile tanınan Diyarbakırlı ses sanatçısı Celal Güzelses, vefatının 63’üncü yıldönümü dolayısıyla Mardin Kapı Asri Mezarlığında bulunan kabri başında anıldı.

Türk Halk Musikisinin usta isimlerinden olan sanatçı Celal Güzelses’in torunu Celal Güzelses’in de aralarında bulunduğu sanatçılar Bedri Ayseli, Hüsamettin Subaşı, Zafer Gündoğdu, Tuncay Kemertaş ve Recep Kaymak, Celal Güzelses’in kabri başında dua edip Fatiha okudu.

Torun Celal Güzelses yaptığı açıklamada, Ahmet Arif, Süleyman Nazif, Cahit Sıtkı Tarancı, Ali Emiri gibi isimlerin Diyarbakırlı olduğunu ancak mezarlarının İstanbul ve Ankara’da olduğunu belirterek Diyarbakır’da doğan, büyüyen ve vefat eden sanatçılardan sadece Celal Güzelses’in kabrinin Diyarbakır’da olduğunu söyledi.

Vali Münir Karaloğlu’nun talimatları doğrultusunda Celal Güzelses’in mezarının yenilendiğini hatırlatan torun Güzelses, Vali Karaloğlu’na gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür etti.

Bedri Ayseli ise Celal Güzelses’in şarkılarıyla büyüdüklerini belirterek, “Eğer biz bir yere kadar gelmişsek onun sayesinde gelmişiz, onun okuduğu eserle TRT’lere kadar gelmişiz. Ne mutlu ki Diyarbakır’ımızda böyle bir duayen yaşamış. O herşeye layıktı mekanı cennet olsun” dedi. HABER MERKEZİ

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir