VALİ KARAOĞLU DİSMEK’İ DENETLEDİ

MEDYA21- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin merkez Bağlar ilçesinde hizmete yeni açılan DİSMEK Kurs Merkezi’nde incelemelerde bulunan Vali Münir Karaloğlu, “DİSMEK’i bir halk üniversitesi olarak planlıyoruz, örgütlüyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, teknoloji odaklı ve sanayi sektörünün ihtiyaç duyacağı mesleki beceriye sahip bireylerin yetiştirilmesi, gençlerin gizil durumdaki potansiyellerini açığa çıkarmalarına olanak sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, daha fazla Diyarbakırlının eğitimlerden faydalanması için Bağlar’da bulunan Göletli Park civarında DİSMEK Kurs Merkezi açtı.

Vali Karaloğlu, DİSMEK’te kursiyerlerle bir araya geldi. Merkezde sınıfları gezen Karaloğlu, eğitmenler ve kursiyerlerle bir süre sohbet ettikten sonra Aşçılık ve Pastacılık atölyelerinde önlük giyip kursiyerlere çalışmalarında eşlik etti. DİSMEK’in kent için önemine değinen Karaloğlu, şöyle konuştu:

“DİSMEK’i bir halk üniversitesi olarak planlıyoruz, örgütlüyoruz. İnşaallah zaman içerisinde on binlerce Diyarbakırlı bu kurslardan istifade edecek. Burası Diyarbakır’ın bütün ihtiyacını giderecek. Biz bu işe emek veriyoruz. İstiyoruz ki Diyarbakır halkı hizmetin en güzeline en layıkına kavuşsun. Onun için de mücadele veriyoruz.”

Dokuz atölyede kurslar veriliyor

Merkezde 9 atölye, 4 teknoloji sınıfı, 4 kişisel gelişim dersliği, 2 çocuk oyun odası, fitness alanı, konferans salonu ve dinlenme alanları bulunuyor. Kurulan Teknoloji Sınıfı ile Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayar Destekli Muhasebe Elemanı, Teknik Çizim ve AUTOCAD, Web Tasarım ve Bilgisayar Programcılığı kursları, Mesleki Eğitim Atölyeleri İle Cilt Bakımı, Kuaförlük, Tekstil, Çini İşleme, Sepet Örücülüğü, Bez Bebek Yapımı (Amigurumi), El Sanatları, Kilim Dokuma, Aşçılık, Pastacılık ve İpek Şal Dokuma kursları veriliyor.

Dil ve kişisel gelişim eğitimlerinin yapılacağı kurslarda ayrıca eğitim alan anne kursiyerlerin, 3-6 yaş aralığındaki çocuklarının keyifle vakit geçirebileceği, eğlenerek öğrenebileceği çocuk oyun odaları yer alıyor. HABER MERKEZİ

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir