TURİZM VE GASTRONOMİ FUARI AÇILIYOR

MEDYA21- Diyarbakır Valiliği’nin ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda düzenlenen “1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı” 24-27 Mart tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Mezopotamya’nın tarih, kültür, doğa, yaban hayatı ve lezzetleriyle öne çıkması, insanlık tarihinin başlangıcına şahit olan bu özel toprakların benzersiz bir turizm destinasyonu olarak benimsenmesi amacıyla “1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı” düzenlendi. Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde 24 Mart’ta açılacak fuara; Portekiz, Belçika, Rusya, İspanya, Fransa, Azerbaycan, Özbekistan, Irak, İran ve Kamboçya’dan turizmciler katılacak.

Kaburga Dolması ve Ciğer Kebabı’nın da aralarında bulunduğu “37 Coğrafi İşaret Tescili Almış Diyarbakır Yöresel Lezzeti” fuarda tanıtılacak. Yöresel lezzetler yurt içi ve yurt dışından ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.  Mezopotamya bölgesinin benzersiz coğrafyasını yansıtan Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak’ın turistik değerlerinin yanı sıra bölgenin sahip olduğu kültürel, tarihi, inanç ve gastronomik varlıklarını ön plana çıkaran fuar, bölgenin eşsiz turizm potansiyelini gözler önüne serecek.

Turizm ve Gastronomi konusunda ünlü şefler ve akademisyenlerin ağırlanacağı fuarda, Neolitik çağdan bu yana binlerce yıldır insan yerleşiminin kesintisiz biçimde sürdüğü Mezopotamya, bu yönüyle dünyada eşi benzeri olmayan bir coğrafya olarak lanse edilecek. Uygarlık tarihine damga vuran eşsiz tarihi, “Bereketli Hilal”i, yerleşik hayatın başlangıcını simgeleyen buğday tarlalarıyla medeniyetin beşiği olan Mezopotamya, aynı zamanda kültür, inanç ve gastronominin de benzersiz bileşimini gözler önüne seriyor. Büyüleyici bir geçmişe sahip olan Mezopotamya, yüksek turizm potansiyeliyle öne çıkıyor. HABER MERKEZİ

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir