• DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,07
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %-0,18
GÜL VE SOYLU YİNE KARŞI KARŞIYA

GÜL VE SOYLU YİNE KARŞI KARŞIYA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker’in iddiaları sonrası canlı yayında hukuk sistemini eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya isim vermeden yanıt verdi. Gül, “Kanunu uyguladığı için savcının, hakimin hedef haline getirilmesi hiçbir şekilde mazur görülemez. Uygulaması gereken mevzuatı uyguladığı için yargıya ithamda bulunulması hukuk devletinde alışık olunan bir durum değildir” tepkisini gösterdi.

MEDYA21– İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları sonrasında 24 Mayıs’ta katıldığı Habertürk yayınında, yargıdan şikayetçi olup yakalanan suçluların mahkemeler tarafından serbest bırakılmasını eleştirmişti.
Bakan Soylu, Peker’in kardeşi Atilla Peker’in Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili gözaltına alınması gerektiğini söyleyen gazetecilere şu yanıtı vermişti:
“Anama sövdüler itirazımı dile getirdim. Hala sosyal medyada itiraz ediyorum, sizin adınıza itiraz ediyorum. Bugün bunun (Atilla Peker) alınması için KOM Dairesi’ne yazı yazdım. Benim mi yazdırmam lazım, resen devreye girilmesi lazım değil mi? Benim görevim İçişleri Bakanı olarak önleyiciliktir. Meseleyi gördüğüm an müdahale etmektir. Olay çıktıktan sonra olay sonu raporu yazmak değil. Kutlu Adalı cinayetinde en ufak bir şey açık duruyorsa bizim namus meselesidir.”
“KABUL EDİLEMEZ”
16. Türk Ceza Hukuku Günleri kapsamında gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıya katılan Gül şunları söyledi:
“Hakim, özellikle de ceza hakimi bir yaptırım söz konusu olduğunda kanunun lafsını tekrar etmek zorundadır. Hakimin adeta pozitif kanun koyucuya dönüşmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Sistemimizde zaten bu mümkün de değildir. Yargının kendi tabi ve doğal mecrası için de çalışması beklenmesi, bu tabii ve doğal işleyişe saygıyı da gerektirir.
“MAZUR GÖRÜLEMEZ”
Kanunu uyguladığı için savcının, hakimin hedef haline getirilmesi hiçbir şekilde mazur görülemez. Uygulaması gereken mevzuatı uyguladığı için yargıya ithamda bulunulması hukuk devletinde alışık olunan bir durum değildir. Kanunu değiştirme ihtiyacı ortaya çıkmışsa, kanunda bir eksiklik olduğu düşünülüyorsa bu işlemin adresi bellidir. Ortaya çıkan sosyal ve hukuki ihtiyaçlar doğrultusunda kanunu değiştirmek veya düzenlemek meclisin görev ve yetkisindedir.”
DAHA ÖNCE DE KARŞI KARŞIYA GELMİŞLERDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, daha önce de karşı karşıya gelmişti. Bu yılın başında Soylu, annesine sosyal medya üzerinden küfürlü hakaret eden kişinin serbest bırakılmasına, Twitter üzerinden tepki göstermişti.
Gül’ün yanıtı ise “Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz” olmuştu.
Tartışmanın ikinci gününde Adalet Bakanı Gül, Soylu’nun annesine yapılan hakareti kınamıştı. Gül, bir kez daha ihtiyaç duyulması halinde bu tür suçlara yönelik yaptırımların arttırılabileceğini ancak bunun tartışma yerinin “sosyal medya değil, parlamento olduğunu” ifade etmişti.
Kaynak: Haberler.com

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?