ALTAÇ, ESKİ PARTİSİNE VERYANSIN ETTİ

MEDYA21- gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve iktidar partisini eleştiri yağmuruna tuttu. Altaç, AK Parti’yi rahatsız etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Gelecek Partisi Diyarbakır il Başkanı Av. Aydın Altaç, “Türkiye’nin ekonomik ve sosyal durumunun iyi olmadığını gördüğümüz için genel başkanımız yeni bir parti kurma kararı aldı. Çünkü mevcut hükümetin demokrasi, insan hakları, özgürlükler, eğitim alanında geriye sardığını hepimiz gördük. 84 milyonun göz ardı edildiğini toplum ile paylaştık ve partiyi kurmaya karar verdik. 76 ilde teşkilatlanmasını tamamlamış ve erken ya da zamanında olacak seçime girmeye hak kazanmış bir partiyiz” dedi.

Diyarbakır ve bütün ilçelerde siyasi faaliyetleri yürüttüklerini anlatan Altaç,  Diyarbakır’ın sorunlarını ve nasıl çözülmesi gerektiğini ve neden kaynaklandığını ciddi bir gayret ve emekle hizmet etmeye çalıştıklarını aıkladı. Altaç, “Biz Diyarbakır’da bu gayretleri gösterirken, ülke genelinde de ciddi gayret ve çabalarımız mevcuttur. Mevcut ekonominin çözüntü sebepleri ve nasıl çıkılacağını genel başkanımız toplum ile meseleleri tartıştılar. Bu gayretlerin sonucunda vatandaşlarımız tarafından ciddi bir teveccüh ve karşılık görmekteyiz” diye konuştu.

“Türkiye’nin bugünü ve geleceğini değiştirip dönüştüreceğimize dair taahhütlerimiz var” diyen Altaç, şöyle devam etti:

“Biz bütün vatandaşlarımıza bunu taahhüt ediyoruz. Türkiye her alanda kuşatılmış, baskılar ve özgürlük kısıtlamaları var. Devlet ve kamunun gücünü kullanan bir hükümet var. Bunu kullanarak vatandaşları ve kendinden görmediği insanlar üzerinde ciddi baskı  kurmaktadır. 100 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca olmadığı kadar devlet gücünü kullanan ve devletin gücünü partisi ve partilileri için kullanan bir hükümet ile karşı karşıyayız. Biz bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz, zor şartlarda vatandaşlarımız yaşamlarını idame ettiriyorlar. Herkes zor şartlarda geçimini sağlıyor. Bugünkü ekonomik koşullarda insanların yaşamlarını sürdürmesi çok zor. Bu olumsuz koşulları ortadan kaldırmak gayreti ile kurulduk ve bu gayret ile mücadele ediyoruz.”

ONLARI RAHATSIZ ETMEYE DEVAM

Diyarbakır’da 6 partinin bir araya gelerek toplantılar yaptığını da anımsatan Altaç, “6 partinin bir araya gelmesi ve Diyarbakır sorunlarını gündeme taşıması son derece önemlidir. Bir araya geldiğimiz partiler ile sahada rakibiz ancak, şehrimizin siyaset üstü sorun ve problemlerinin ve sorunlarının çözümünde kent dinamiklerinin bir araya gelmesi çok önemlidir. Temennimiz bütün dinamiklerin bir araya gelmesi ve ancak bu birlikteliğimiz iktidar partisi ve temsilcilerini rahatsız etmiş durumda. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Varsınlar rahatsız olsunlar.  Onlardan bir özür de beklemiyoruz, Bugüne kadar toplumu yalan ve yanlış bilgiler üzerinden yönetmeye çalıştılar. Ama bizler gerçekleri görüyoruz” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir