1500 KİŞİ CHP’YE KATILDI

MEDYA21- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde partisine yeni katılan Metina Aşireti’ne mensup 1500 kişiye rozet taktı.

CHP’ye katılım nedeniyle Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Tilver Köyü’nde düzenlenen yemekli proğrama, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, Metina Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği Başkanı Aydın Pirinççioğlu, CHP’nin Çınar, Bismil, Sur, Kulp, Kayapınar, Silvan, Lice ve Bağlar İlçe Başkanları, il yönetim kurulu üyeleri ile partiye yeni üye olan köylüler katıldı. Rozet takma töreninde konuşan Ağbaba,  Türkiye’nin verimli topraklara ve çalışkan insanlara sahip olduğunu, zorlu şartlara rağmen çalışan, üreten, çocuklarının rızkını burada aramaya çalışan insanların olduğunu söyledi.

Bölge insanının her türlü zorluğa rağmen yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını ifade eden Ağbaba, “Türkiye hem siyasal olarak, hem sosyal olarak hem de ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyor. Genel Başkanımız bir çağrı başlattı. Bir helalleşme çağrısı… Bizler de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Toplumda daha önce hiç elini sıkmadığımız insanlarla bir araya geliyoruz. Biliyoruz ki bu topraklarda yaşayan herkes kardeştir. Bu topraklarda hangi düşünceye sahip olursa olsun herkes bizim kardeşimizdir. Geçmişte hangi siyasi partiye oy verirlerse versinler, hepimiz kardeşiz, hepimiz biriz” dedi.

SİYASİ GÖRÜŞ AYIRMIYOR

Yoksulluğun ve işsizliğin siyasi görüş ayırmadığına dikkat çeken Veli Ağbaba, şunları söyledi:

“AK Parti’ye oy veren fakir ve fukaranın çocukları da devletin kapısından geçemiyor, devlet dairesine memur olamıyor. Kim oluyor? Bir avuç azınlık. Ya milletvekili yeğeni olacaksın ya bakanın ya il başkanının akrabası olacaksın. Onun dışında AK Parti’ye oy veren fakir fukaraya düşen iş İŞKUR’da geçici çalışmak. Başka bir şey yok. Biz diyoruz ki dilinden, dininden, etnik kimliğinden, siyasi görüşünden, doğum yerinden dolayı kimseyi dışlamayacağız. Birileri ballı börekli saraylarda otururken, birileri özel uçaklarla seyahat ederken çocuklarımız ayakkabısız kalmayacak. KPSS’den 90 puan alan hiç kimse elenmeyecek. Fakir fukara arasında, yoksul insanlar arasında ayrım yapan siyasete lanet olsun. Biz de yarın iktidar olunca biz de insanlar arasında ayrım yaparsak Allah bize bu iktidarı nasip etmesin. Mutlu ve huzurlu bir memleket kurmak bizim görevimiz, bu topraklara borcumuzdur. Her şeyin bir ilacı vardır. O da demokrasidir. Kendi iktidarı döneminde Edirne’deki, Ankara’daki, Malatya’daki, Diyarbakır’daki insanların eşit şekilde demokrasiden faydalanması gerekiyor. Hiç kimsenin siyasi düşüncesinden dolayı yargılanmaması gerekiyor. Hiç kimsenin doğduğu bölgeden dolayı devletin ayrımcılığına uğramaması gerekiyor. Demokrasi her şeyin ilacı. Demokrasi, gençlerimizin, kadınlarımızın geleceği. Aylardan beri 6’lı masa ile birlikte bir şeyi savunuyoruz. Türkiye’yi ayağa kaldıracak güçlendirilmiş güçler ayrılığı ilkesinin egemen olduğu ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’ diyoruz.”

BİR KESİM YOKSULLUK, BİR KESİM ŞATAFAT İÇİNDE

Türkiye’de yoksullaşmanın birkaç sebebinin olduğunu da vurgulayan Ağbaba, “Bunlardan birincisi şatafat ve sınırsız harcama. Birileri çocuklarının ayağına giydirecek ayakkabı bulamıyor, ömründe bilgisayar tuşuna basmamış, 750 bin evde Türkiye’de televizyon yok, 3 milyon 253 bin evde internet yok ama birileri şatafat içinde yüzmeye devam ediyor. İktidar sahiplerinin, siyasetçilerin yaşamlarına bir bakın. Bir kendinize bakın, bir de Ankara’dakilerin, İstanbul’dakilerin yaşamına bakın. Fakir fukaranın rızkını, parasını kim kendi şatafatı için kullanıyorsa ahlaksızdır, edepsizdir, haram olsun” ifadelerini kullandı.

CHP’YE KİTLELER HALİNDE KATILIM BAŞLADI

CHP İl Başkanı Gönül Özel ise, “CHP, günden güne büyüyor. Partimize katılımlar artıyor. Vatandaşlarımız umudu CHP’de gördüğü için artık partimize birer ikişer değil kitleler halinde katılmaya başladı. Özellikle genel başkanımızın memleketimize yaptığı ziyaretin ardından partimize katılımlar hızla artmaya başladı. Önümüzdeki seçimlerde Allah’ın izniyle iktidar oluyoruz. Bu ülkeye demokrasi ve hukuku getireceğiz. Barış, huzur ve refah içerisinde hep birlikte yaşayacağız. Bugün partimize katılan Metina aşireti üyelerine de ailemize hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir