BAĞ EVİ HİZMET İÇİN GÜN SAYIYOR

MEDYA21- Diyarbakır’ın 36 İl’den büyük Bağlar ilçesi denilince akla ilçenin adını aldığı tarihi ‘Bağ Evi’ ve üzüm bağları geliyor. Üzüm bağlarından esinlenerek uygulanan proje ile 10 üzüm çeşidinden oluşan 35 bin metrekarelik üzüm bağında inşaatı tamamlanan Bağ Evi, sosyal donatılara kadar birçok özelliğiyle şimdiden vatandaşların ilgi odağı haline geldi.

Ünlü Seyyah Evliya Çelebi’nin veciz sözlerle önemine atıfta bulunduğu Bağlar’daki bu tarihi güzellikler, 1960’lı yıllarda ilçede başlayan çarpık kentleşme ve bunun getirdiği tahribat sonucu tarihe karıştı. Türkülere ve hikayelere konu olan Diyarbakır’ın bağ kültürü, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun girişimleriyle hazırlanan çok amaçlı proje ile yeniden canlandırılıyor.

Bağcılar mahallesindeki Aram Tigran caddesinde 8 ay önce inşaatına başlanan Bağ Evi, yürütülen başarılı çalışmalarla tamamlandı. Tarihi Bağ Köşkü’nden esinlenerek inşa edilen modern Bağ Evi, 10 çeşit üzümün yetiştirileceği 800 adet üzüm bağı, otopark, dinlenme alanları, sosyal donatılar, farklı türlerden oluşan meyve bahçeleri, doğal taşlarla inşa edilen çevre düzenlemesi ve gece muhteşem görüntü oluşturan aydınlatma sistemi ile hizmete girmeyi bekliyor.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, projenin turistik bir ilgi alanına dönüşerek Diyarbakır ve Bağlar’ın tanıtımına büyük katkı sunacağını belirterek, “Kentte heyecan uyandıran projenin açılışını, hava şartlarının uygun olduğu bir tarihte ve anlamlı bir organizasyonla yapmayı planladık. İlçemizi bu güzelliklerle anılmasını sağlayacak projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz” dedi. HABER MERKEZİ

 

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir