YRP, 6284 SAYILI KANUNUN İPTALİNİ İSTİYOR

MEDYA21– Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul Sözleşmesi doğrultusunda çıkarılan 6284 sayılı kanunun aile yapısının bozulması, yuvaların yıkılması için en etkili silahlardan olduğunu söyledi. Erbakan, söz konusu kanunun iptal edilmesi için Anayasa mahkemesine başvuracaklarını açıkladı.

Adalet Bakanlığı Adli Sicil İstatistik Genel Müdürlüğü’nden elde edilen resmi rakamlara göre; 6284 sayılı kanun sebebiyle son 5 yılda 1 milyon 973 bin erkeğin evden uzaklaştırma cezası aldığını da dile getiren Genel Başkan Erbakan, “Yani 2 milyon aile ve dolayısıyla 10 milyon insan bu garabet kanun yüzünden mağdur olmuştur. Bu uygulamalarda en çok da kadın ve çocuklar zarar görmüştür ve aslında aile müessesesi zarar görmüştür” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, 6284 sayılı kanunun, kadını koruma adı altında babaları-çocukları ve aileyi perişan ettiğini de vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Kadın hakkı yerine insan hakkı şeklinde ve kadına şiddete hayır yerine, şiddetin her türlüsüne hayır diyen bir hukuksal zemin oluşturulmalı ve ayrımcılığa sebep olan bu garabete derhal son verilmelidir. Kanunun 2.1.b maddesinde şiddetin tanımı ‘fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddet’ şeklinde sınırsız derecede geniş yapılmıştır.  Bu nedenle suistimale son derece açıktır. Bu durum hukukun en temel ilkelerinden ‘suçun belirliliği’ ilkesine tamamen aykırı bir durumdur. Kanunun 8/3 maddesiyle ‘şiddetin uygulandığı hususunda delil ve belge aranmaz’ denilerek sadece ‘beyan’ esas alınmaktadır. Oysa ki hukukun en temel ilkelerinden bir tanesi; iddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Bir babayı belgesiz, delilsiz, sadece beyana dayalı olarak suçlu ilan edip evinden sokağa atan, çocuklarının ve komşularının gözünde küçük düşüren bu yasa insan onuruyla bağdaşmamaktadır. Bu çarpık kanun istatistiklerin de gösterdiği gibi, boşanmaların hızla artmasına, yuvaların yıkılmasına neden olmaktadır. Biz Yeniden Refah Partisi olarak tüm milletimize ilân ediyor ve diyoruz ki, inancımız ve değerlerimizden referans alan ‘yerli ve milli yasalar’ yapmamız mümkündür. Millet olarak bu bilgi, birikim ve tecrübelere sahibiz. Bünyemize yabancı, Batı’dan ithal kanunlara, düzenlemelere ihtiyacımız yoktur. Özel hukuk alanındaki İsviçre ve Alman hukuku, ceza hukuku alanındaki İtalyan hukuku, idare hukuku alanındaki Fransız hukuku hegemonyası kırılmalı; kültürümüze, inancımıza, örf ve adetimize uygun ve herkesçe kabul edilebilir düzenlemeler yapılmalıdır. Aile ve sosyal politikalar alanında yerli ve milli yasalar yapılmalı, haksız-hukuksuz-ayrıştırıcı-kutuplaştırıcı- acımasız- yuva yıkan bir garabet halindeki 6284 sayılı kanun derhal iptal edilmelidir.”  HABER MERKEZİ

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir