BAŞARILI GİRİŞİMCİ KADINLARA SERTİFİKA

MEDYA21- Diyarbakır’da ‘Kırsalda Kadınlar Mozzarella Peyniri Üretiyor Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen eğitimi başarıyla tamamlayan 48 girişimci kadına sertifikaları törenle verildi.

GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi (GAPUTAEM) öncülüğünde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Diyarbakır Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği ve Dicle Üniversitesi (DÜ) Veteriner Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen ‘Kırsalda Kadınlar Mozzarella Peyniri Üretiyor Projesi’nin lansman ve sertifika töreni yapıldı.

GAPUTAEM’de düzenlenen törende konuşan Vali Su, Diyarbakır’ın tarımdan turizme, sanayiden hayvancılığa kadar her alanda ve sektörde çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.  Amaçlarının bu potansiyeli en hızlı şekilde harekete geçirmek olduğunu ifade eden Vali Su, Diyarbakır’ın değerlerinin iyi tanıtılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Diyarbakır’ın manda üretiminde ve varlığında Türkiye’de 2’inci sırada olduğunun altını çizen Vali Su, mandadan elde edilen sütün önemli ürünlere dönüştürülerek ekonomik bir değer sağladığına işaret etti. Proje ile bir taraftan kadınların ve çiftçilerin daha fazla gelir elde edeceğini belirten Vali Su, diğer taraftan da Diyarbakır’ın ulusal ve uluslararası pazarda tanıtılacağını aktardı.

Yeni bir marka: Mandarella

Proje kapsamında manda sütünden elde edilecek mozzarella peynirinin ‘Mandarella’ adıyla bir Diyarbakır markası haline dönüştürülmesinin önemine değinen Vali Su, projenin sürekliliğini sağlamak adına bir kadın kooperatifi kurulma çalışmalarının da başladığını dile getirdi.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan 48 girişimci kadından 22’sine kura sonucu malzeme desteği sağlanırken, Vali Su girişimci kadınların tamamına kura çekilmeden malzeme desteğinin sağlanacağı müjdesini verdi. HABER MERKEZİ

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir