• DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %0,23
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %-1,52
10 YATIRIMIN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

10 YATIRIMIN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yapımı kararlaştırılan Millet bahçesi, cam seyir terası, bilgi evi, kapalı semt pazarı ve tarımsal amaçlı havuz gibi projelerin yer aldığı 65 milyon 258 bin 581 liralık 10 yatırımın temeli törenle atıldı

MEDYA21- Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki Çarıklı Mahallesi’nde düzenlenen törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, 12 bin 500 yıldır 33 medeniyetin değer kattığı Diyarbakır’ı dünyanın ve Türkiye’nin en bayındır şehri olması için çalışma sırasının kendilerinde olduğunu söyledi. Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve bakanların desteğiyle gece gündüz Diyarbakırlıların yaşam kalitesini artırmak için çalıştıkların belirterek, bütün bunları Diyarbakır halkının desteği ve duasıyla yaptıklarını vurguladı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 9 Temmuz’da da 2 milyar 500 milyon liralık yatırımın toplu açılışını yaptıklarını hatırlatan Vali Karaloğlu, gece gündüz, yol, sokak, park, altyapı ve üstyapı yapmak için koşturduklarına dikkati çekti. Karaloğlu, ayrı ilçelerde 10 yatırımın temelini attıklarını, yatırımların bazılarında çalışmaların başladığını da anlatarak, eski Mardin yolunun kötü niteliği ile ilgili çok şikâyet aldıklarını ve düzenlenmesi konusunda en çok talep gelen yerlerden biri olduğunu aktardı. Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Eski Mardin yolu olarak bilinen yeni Mardin yolundan Bağıvar köprüsüne kadar olan bu yolu bölünmüş yol olarak ihale ettik. Şimdi Çarıklı bölgesindeki köprünün temelini atacağız. Köprüyü bir gidiş bir geliş olarak 2 köprü haline getiriyoruz. Bu yeni yoldan sonra hem yeni Mardin yolu hem de eski Mardin yolu inşallah Diyarbakır’ın yeni yatırım alanına dönüşecek. Yapılacak yatırımlar arasında Bismil İstasyon Caddesi de yer alıyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü Bismil ilçe geçişini yenileme çalışmalarını sürdürüyor.”

Karaloğlu, Dicle ve Hazro’da Millet Bahçesi, Bismil’de kullanılmayan çok kötü durumda olan parkın yenilenmesi, merkez Kayapınar ilçesi 500 Evler’de ise yeni yapılacak parkın temelini attıklarını ve Hani’de ise dekoratif cadde aydınlatma işini yapacaklarını açıkladı. Fiskaya’da kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini anlatan Karaloğlu, “Fiskaya’daki çarpık yapıları temizleyip orayı tamamen yeşil alana dönüştüreceğiz. Dicle Nehri’nin kenarına herkesin gidip dinlenebileceği hayran kalacağı yeşil bir kuşak oluşturacağız. Şu anda kamulaştırma ve vatandaşla da helalleşme çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Fiskaya Şelalesi’ni yeniden akıtmaya başladıklarını ve o bölgede bulunan seyir terasını yenilediklerine de dikkat çeken Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnsanlar Fiskaya Şelalesi’nin üzerinden hem Dicle Vadisi’ni hem de Hevsel Bahçeleri’ni seyretsin. Diyarbakır’ın mavisini yeşilin içine doya doya çeksin diye orada çok güzel cam seyir terası yapıyoruz. Fiskaya’daki o teras bittiğinde bu şehrin turizmine çok şey katacak. İnsanlar sadece o seyir terasında bir fincan kahve, bir bardak çay içmek için Diyarbakır’a gelecekler.”

Diyarbakır’da kapalı bir semt pazarı bulunmadığının altını çizen Karaloğlu, Bağlar’da altyapısı mükemmel bir kapalı pazar yapacaklarını dile getirdi. Yatırımlar kapsamında yine Bağlar’da ilk ve orta okul öğrencilerinin faydalanacağı Ali Emiri Bilgi Evi’nin temelini attıklarını belirten Karaloğlu, “Şehri imar ederken, bayındır kılarken şehirde yaşayan halkı ihmal etmiyoruz. Biz bir taraftan imar ediyor, bir taraftan da çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize ve muhtaçlara dokunacak özel sosyal projeler yapıyoruz. Sosyal belediyeciliğin bugün en güzel örneklerinin verildiği şehir emin olun Diyarbakır’dır” şeklinde konuştu.

Vali Karaloğlu, Kulp, Çermik, Çüngüş, Dicle, Hani ve Hazro’da 55 sulama havuzunun temelini attıklarını belirterek, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların işlerini rahatlatmayı hedeflediklerini vurguladı. Karaloğlu, şöyle devam etti:

“20- 30 yıldır bu milletin geleceğini çalanlar bizim yaptıklarımıza kötü diyemiyorlar ama ‘Bu şehirde işsizlik var. Fabrika yap, istihdam alanı oluştur. Tutturmuşsunuz yol, cadde, sokak yapıyorsunuz.’ diyorlar. Değerli Diyarbakırlılar, siz hiç dünyada altyapısı olmayan bir bölgeye yatırımın gittiğini gördünüz mü? Yolu, lojistik merkezi, içme suyu, kanalizasyonu, arıtma tesisi olmayan bir şehre yatırımcının gittiğini gördünüz mü? Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının açıkladığı verilere göre, son bir yılda yatırımların yüzde 53’ünün İstanbul, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ’a yapıldı. Niye biliyor musunuz? O bölgenin altyapısı güçlü olduğu için. Biz bu altyapı yatırımlarıyla Diyarbakır’ı yatırım yapılan şehir kategorisine sokuyoruz. Bunu görün artık. Bunu görmüyorsanız yapılan işe laf atmayın. Bunların birisi diğerinin alternatifi değil. Bizim bu şehirde istihdamı artırmak için de çok ciddi gayretimiz var. Birinci organize sanayi bölgesinin beşinci genişleme sahası için çalışıyoruz. Tekstil Organize Bölgesi ile ilgili ikinci genişleme alanının dosyasını hazırladık. Karacadağ Organize Sanayi Bölgesinin tamamlanan altyapı projesini bu yıl içinde ihale edileceğiz. Bunları görmeyenler, 40 yıldır bu şehrin geleceğini çalanlar, bu yapılanlara laf söyleme hakkınız yok. Ne olur gölge etmeyin, başka ihsan istemiyoruz. Biz Diyarbakır halkıyla kurmuş olduğumuz gönül bağıyla Diyarbakır’ın hem yatırımını hem altyapısını Allah’ın izni ile çözeriz. Diyarbakır halkından isteğimiz de şu yaptığımız eserleri ne olur, koruyun, bunları gelecek nesillere aktarın ve bizlere güvenin.” HABER MERKEZİ

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?