KURBANLIKLAR DENETİM ALTINDA

MEDYA21– Kurban Bayramı öncesi halk sağlığı için sahaya inen Kayapınar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı veterinerlik ekipleri, pazarlarda sağlık kontrolünün yanı sıra küpe, pasaport ve evrak denetimi gerçekleştirdi.

Kayapınar Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan satış alanlarında denetime hız verdi.  Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Talaytepe ve Peyas Mahallesinde kurulan kurban satış pazarlarını tek tek denetledi. Pazarlarda yer alan binlerce büyükbaş ve küçükbaş hayvanın sağlık muayenesi yapılarak hayvan pasaportları ve kulak küpelerinin kontrolleri gerçekleştirildi.

Ayrıca hayvanların aşı ve kontrollerinin yapılıp yapılmadığı da denetlendi. Zabıta ekipleri tarafından da covid-19 salgını nedeniyle hayvan satış işlemlerinde el sıkışılmaması ve maske mesafe temizlik kurallarına uyulması konusunda alıcı ve satıcılar bilgilendirildi. Denetimlerin, bölgeye yeni hayvanlar girdikçe periyodik olarak devam edeceği ifade edildi. HABER MERKEZİ

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir