1500 DÖNÜMDE EKİLİ BUĞDAY KÜL OLDU

DİYARBAKIR'DA BU YIL KURAKLIKLA BİRLİKTE HASAT MEVSİMİ ERKEN BAŞLARKEN, HASAT SONRASI YETKİLİLERİN ANIZ YAKILMAMASI UYARILARINA RAĞMEN ANIZLAR YAKILIYOR. BAĞLAR İLÇESİNDE HASAT SONRASI ATEŞE VERİLEN ANIZLAR HEM ÇEVREDE BULUNAN AKARYAKIT İSTASYONU İLE AĞAÇLIK ALANLARI TEHDİT ETTİ. İTFAİYE YANGINA ANINDA MÜDAHALE EDEREK SÖNDÜRDÜ. (MERT GÜNAYDIN - SEDAT IRMAK/DİYARBAKIR-İHA) Diyarbakır'da bu yıl kuraklıkla birlikte hasat mevsimi erken başlarken, hasat sonrası yetkililerin anız yakılmaması uyarılarına rağmen anızlar yakılıyor. Bağlar ilçesinde hasat sonrası ateşe verilen anızlar hem çevrede bulunan akaryakıt istasyonu ile ağaçlık alanları tehdit etti. İtfaiye yangına anında müdahale ederek söndürdü. Diyarbakır'da anız yakanlara yönelik cezai müeyyideler olmasına rağmen kimliği belirsiz kişi yada kişilerce anız yakmaya devam ediliyor. Toprağa ve canlılara zarar veren anız yangınlarının sonuncusu Diyarbakır'ın merkez Bağlar ve Yenişehir ilçeleri arasında bulunan Batıkent meydanı olarak bilinen tarlada hasat sonrası kimliği belirsiz kişi yada kişilerce ateşe verildi.

MEDYA21- Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesine bağlı kırsal Petek mahallesinde buğday ekili bin 500 dönümlük alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükseldi. Gökyüzünü kaplayan dumanı gören vatandaşlar, durumu Jandarmaya ve itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede bölgeye intikal eden itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, vatandaşlar da traktörlerle ekiplere destek verdi.

Yaklaşık bir saat süren yangın güçlükle kontrol altına alınırken, bin 500 dönüm alanda ekili buğday kül olmaktan kurtarılamadı. Yangının çıktığı alanda itfaiye ekipleri saatlerce soğutma çalışması yaptı. Jandarma ekipleri de, yangının çıkış nedenini belirlemek için geniş çaplı araştırma başlatırken, olayla ilgi  çok yönlü soruşturma sürdürülüyor.

YAKILAN ANIZ KORKUTTU
Öte yandan, Diyarbakır’da bu yıl kuraklıkla birlikte erken başlayan hasat mevsiminin ardından yakılan anızlar çevrede korku yarattı. Yetkililerin uyarılarına rağmen, Bağlar ilçesinde hasat sonrası ateşe verilen anızlar hem çevrede bulunan akaryakıt istasyonu, hem de ağaçlık alanları tehdit etti. İtfaiye yangına anında müdahale ederek yangını söndürdü. Toprağa ve canlılara zarar veren anız yangınlarının sonuncusu Diyarbakır’ın merkez Bağlar ve Yenişehir ilçeleri arasında bulunan Batıkent meydanı olarak bilinen tarladaki anız, hasat sonrası kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateşe verildi. 50 dönümlük araziden yükselen alevler ve yoğun duman nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. İtfaiye ekiplerinin anında müdahalesiyle anız yangını, yakındaki ağaçlara ve petrol istasyonuna sıçramadan söndürülerek tehlike önlendi. (İHA)

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir