DİYARBAKIR POLİSİ ALARMDA

DİYARBAKIR İL EMNİYET MÜDÜRÜ DR. HÜSEYİN AŞKIN BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ. AŞKIN, UYUŞTURUCU, HIRSIZLIK VE TRAFİK SORUNLARINA KARŞI KARŞI HAZIRLANAN "İNSAN HAYATI KORUMA ONUR MÜCADELESİ" PROJELERİNİN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI. (MURAT BAŞAL/DİYARBAKIR-İHA) Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aşkın, uyuşturucu, hırsızlık ve trafik sorunlarına karşı hazırlanan 'İnsan hayatı koruma onur mücadelesi' projelerinin başladığını açıkladı.

MEDYA21- Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, polisevinde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Uyuşturucu, hırsızlık ve trafik sorunlarına karşı uygulamaya koydukları projeler hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Aşkın. Diyarbakır’da uyuşturucu satışına izin vermeyeceklerini ve bin 200 ekiple sokak sokak uygulama yapacaklarını söyledi.

Başta Bağlar ilçesi olmak üzere kentin her noktasında hem torbacılara hem de uyuşturucu üreticilerine karşı sıkı denetim uygulayacaklarını da anlatan Aşkın. her sokakta 10’ar kişilik ekiplerle çalışma yürüteceklerini söyledi. Emniyet Müdürü Aşkın, denetimlere terör, istihbarat ve trafik polislerinin de dahil olacağını belirterek, 80 noktada gece gündüz uygulama yapılacağını aktardı. Tüm lise çevrelerinde ekiplerin yerleştirildiğini ve sıkıntılı okulların içerisinde de ekiplerin bulunduğunu ifade eden Aşkın, güvenlik sistemini kendi sistemlerine entegre ettiklerini vurguladı.

İl Emniyet Müdürü Aşkın, hırsızlığa karşı aldıkları tedbirlerle ev hırsızlığında yüzde 27, iş yerlerinde yüzde 24, araç hırsızlığında ise yüzde 42 düşüş olduğunu vurgulayarak, hırsızlığın üzerine gidileceğini ve kimsenin evine girilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti. Trafikte Diyarbakır’ın sınıfta kaldığını, ölümlü kazalarda en kötü iller arasında bulunduğunu kaydeden Aşkın, tedbirlerin alındığını, gerekli çalışmaları başlatarak 10 bin polis ile kendisi de dahil trafik güvenliği için çalışacaklarını açıkladı. (İHA)

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir