ERGANİ’DE YATIRIM VE HİZMET ATAĞI!

MEDYA21- Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, beraberindeki milletvekilleriyle birlikte Ergani’de yenilenen 45 kilometrelik grup mahalle yolu ve nikah salonunun açılışını yaparak, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Kemertaş Aile Sağlık Merkezi’nin temelini attı. Törende konuşan Vali Karaloğlu, “17 ilçemizin tamamı şu anda şantiye alanı gibi” dedi.

Ergani’de yıkılan eski devlet hastanesinin yerine 14 milyon 511 bin liralık harcama ile 5 bin metrekare kapalı alanı olan ve 20 üniteden oluşan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yapılacağını belirten Vali Karaloğlu, çevre ilçelerden birçok vatandaşın bu merkezden faydalanacağını söyledi. Verem savaş dispanseri, 6 aile hekiminin içerisinde bulunacağı Aile Sağlığı merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun yer alacağı sağlık kompleksinin de ilçeye yapılacağını aktaran Vali Karaloğlu, her iki sağlık yatırımının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Mahalle ve köy yollarını ilçe merkezine ve Diyarbakır merkeze bağlayan 84 kilometre yolu bitirerek ulaşıma açtıklarını ifade eden Karaloğlu, “Bu sene Ergani ilçemizde yapmış olduğumuz ihale miktarı 134 kilometre idi. Bugünkü açılışımız da asfaltı tamamlanan 34 nokta, 6 kilometrelik kısmının da açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşımız güle güle kullansın” diye konuştu.

İNANÇ TURİZMİNDE ÖNEMLİ BİR MERKEZ

Zülküf Peygamberin kabrinin bulunduğu makam dağı yolunun bir süre önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendiğini anımsatan Vali Karaloğlu, inanç turizmi bakımından Ergani’nin önemli bir merkez olduğunu vurguladı. İlçeler arasında hiçbir ayrım yapmadıklarını ifade eden Karaloğlu, şunları aktardı:

“17 ilçemizin tamamı şu anda şantiye alanı gibi. 1200 km yol ihalemiz vardı. Şu anda artık yavaş yavaş sezonun sonuna doğru geliyoruz. Büyük oranda tamamladık. Tamamlayamadığımız kısımları inşallah 2022’ye aktaracağız. 2022’nin baharıyla beraber tekrar havaların ısınmasıyla o eksik kalan kısımları da tamamlayacağız. Diyarbakır’ın problemlerini sırayla çözülüyor. Allah’ın izniyle başta Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır’a bakışı bizim projelerimize desteği, sayın bakanlarımızın destekleri ve sayın milletvekillerimizin desteğiyle biz Diyarbakır’daki her sorunu çözeriz. Önemli olan sorunları  öncelik sırasına koyarak çözmek.”

Şu anda Diyarbakır’da ve bölgede huzur ve güven ortamını elbirliği ile devam ettirebilmenin önemli olduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu, “Sizden istirhamımız Diyarbakır’ın ve sizin huzurunuzu bozmaya çalışanlara fırsat vermeyin. Onlara artık itibar etmeyin. Onları artık elinizin tersiyle itin ve onlara artık ‘Êdi bes e’ deyin ki biz de işimize devam edelim ve size hizmet etmeye devam edelim” dedi.

Açılış ve temel atma töreninde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan da birer konuşma yaptı. Törenin ardından esnaf ziyaretlerinde bulunan Vali Karaloğlu, Aile Destek Merkezini ziyaret ederek, Ergani Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda devam eden çalışmaları yerinde denetledi. HABER MERKEZİ

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir