DİYARBAKIR’A DEV YATIRIM

DİYARBAKIR VALİLİĞİNDE DÜZENLENEN İMZA TÖRENİ ÖNCESİ AÇIKLAMA YAPAN VALİ MÜNİR KARALOĞLU, "SERT KABUKLU MEYVE, DİYARBAKIR'IN ÖZELLİKLE KUZEY İLÇELERİNDE, SULAMA İMKANI OLMAYAN ARAZİLER İLE EĞİMLİ OLAN ARAZİLERDE, ÇİFTÇİ İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİR KAYNAĞI. ÇİFTÇİMİZDE İSTEKLİ VE YOĞUN TALEP VAR. İNŞALLAH DİYARBAKIR'I BADEMDE, FISTIKTA VE CEVİZDE TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ İLLERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRECEK ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"DEDİ. (SEDAT IRMAK/DİYARBAKIR-İHA) Diyarbakır'da 11 milyon 132 bin liraya mal olacak 'Sert Kabuklu Meyveciliğin Geliştirilmesi' ve Çınar ilçesindeki Zerzevan Kalesinin 'Karşılama Merkezi' projeleri için valilik ve GAP İdaresi Başkanlığı arasında protokol imzalandı.

MEDYA21– Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce, Diyarbakır’da Sert Kabuklu Meyveciliğin Geliştirilmesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce de Çınar ilçesi yakınındaki Roma İmparatorluğunun doğu sınırındaki son kalesi olan Zerzevan Kalesine Karşılama Merkezinin yapılması için proje hazırlandı. Projenin gerçekleştirilmesi için GAP İdaresi Başkanlığı ve Valilik arasında protokol imzalandı. Toplam maliyeti 11 milyon 132 bin lira olan projelerle, yaklaşık 8 bin dekarlık alanda meyve bahçeleri ve Zerzevan Kalesinin Karşılama Merkezi inşa edileceği belirtildi.

ÇİFTÇİYE GELİR KAYNAĞI
Diyarbakır Valiliğinde düzenlenen imza töreni öncesi açıklama yapan Vali Münir Karaloğlu, “Sert kabuklu meyve, Diyarbakır’ın özellikle kuzey ilçelerinde, sulama imkanı olmayan araziler ile eğimli olan arazilerde, çiftçi için önemli bir gelir kaynağı olacak. Çiftçimizde istekli ve yoğun talep var. Diyarbakır’ı bademde, fıstıkta ve cevizde Türkiye’nin önemli illerinden biri haline getirecek çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

TURİZM POTANSİYELİ ARTACAK
Zerzavan Kalesinde yapılacak Karşılama Merkezinin bölge turizmine yönelik potansiyeli artıracağını belirten Vali Kataloğlu, “Zerzevan Kalesinin Karşılama Merkezi. Sadece Diyarbakır’ın değil, bölgenin turizm potansiyelini en çok artıracak, elimizdeki en değerli varlıklardan bir tanesi Zerzevan Kalesi. Şu anda kazı çalışmalarımız devam ediyor ve ilgi yoğun. Bir karşılama merkezimiz yok. 2019 yılında pandemi öncesinde 500 bin kişi Zerzevan Kalesini ziyaret etmiş, ama gelen insanların gündelik ihtiyaçlarını giderecek, elini yüzünü yıkayacak bir tesisimiz bile yoktu. Bu sene Aytaç Coşkun hocamız bir şeyler yaptı, ama hala eksiğimiz çok. İnşallah artık Zerzevan’a gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimizi, orada daha şık bir şekilde ağırlamış olacağız” diye konuştu. (İHA)

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir