CANKURTARANLARA SERTİFİKA VERİLDİ

MEDYA21– Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığınca, boğulma vakalarını azaltmak ve istihdam yaratmak amacıyla açılan ‘Bronz Cankurtaranlık’ sertifika kursu tamamlandı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’ndan bir heyetin gözetiminde, mülakat ve eğitimini başarıyla tamamlayan 150 kursiyerden 99’u başarı göstererek sertifika almaya hak kazandı. Yenişehir Gençlik ve Spor Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Vali Karaloğlu, en temel hak olan yaşam hakkını sürdürebilir kılmanın devletin en önemli görevlerinden biri olduğunu söyledi. Son yıllarda artık şehirlerde ve sitelerde çok sayıda yüzme havuzlarının bulunduğunu ifade eden Karaloğlu, yüzme olan her yerde cankurtaranlara ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Maalesef yaz ayları geldiğinde özellikle nehirlerde, sulama kanallarında çok sayıda insanımızı, gencimizi boğulma sonucunda kaybediyoruz. İşte bu eğitimi almış insan sayısını ne kadar artırırsak bu vakaları da azaltmış olacağız. Cankurtaranlık aynı zamanda bir meslektir. Özellikle turizm bölgelerinde çok sayıda cankurtarana ihtiyaç vardır. Diyarbakırlı gençlere istihdam alanı yarattık. Eğitimi başarıyla tamamlayarak cankurtaranlık sertifikası almaya hak kazananlar daha rahat iş bulacak.”

Vali Karaloğlu, konuşmasının ardından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek, sertifikalarını verdi.  Sertifika törenine Karaloğlu’nun yanı sıra, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Kesen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muammer Uslu, eğitmenler ve kursiyerler katıldı. HABER MERKEZİ

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir