VALİ, GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

MEDYA21- Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde (GGC) kentte görev yapan gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelerek, gazeteciler gününü kutladı. Gazetecilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Karaloğlu, kentte yapılan yatırımlarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Diyarbakır yerel medyası ve gazeteciliğinin ülkemizde en eski, en köklü şehirlerden biri olduğuna dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Bu şehrin tarihine baktığınızda Osmanlı döneminde gazetecilikle, basınla bir geçmişi var. Bugün de canlı, hareketli, yereli, ulusalı, bölgeye hizmet eden bir basın yayın sektörü, emekçi gurubu var. Bizim en büyük destekçimiz, elimiz, kolumuz, gözümüz. Diyarbakır’ın gündemini değiştirme, pozitife çevirme konusunda son derece güzel çalışmalar yapıldı. Bugün Diyarbakır’da pozitif bir hava, yatırım havası varsa oluşturulan pozitif havada medyanın çok büyük etkisi ve payı var. Bundan dolayı siz gazetecilere teşekkür ediyorum.”

Son dönemlerde ulusal medyaya Diyarbakır ile ilgili düşen haberlerin büyük bir çoğunluğunu tarım, ticaret, turizm, doğa, sevgi, aşk, istihdam ve yatırımın oluşturduğunu da vurgulayan Karaloğlu, “Diyarbakır’da geçmiş dönemde olduğu gibi 3 konuya sıkışmış bir gündemimiz yok artık. Diyarbakır’da bir huzur ve güven ortamımız vardı, ama bunu tanıtmak, aktarmak ancak sizin elinizle olabilirdi” dedi.

Daha sonra söz alan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mücahit Ceylan ise, Vali Karaloğlu’nun 10 Ocak İdareciler Gününü kutlayarak, gazetecilerin içinde bulunduğu sıkıntı ve sorunları dile getirerek, ilgili kurumlardan destek beklediklerini söyledi. HABER MERKEZİ

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir