BEYAZ BAYRAK UYGULAMASI TANITILIYOR

MEDYA21- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yerli ve yabancı turist başta olmak üzere tüketicilerin sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak amacıyla “Beyaz Bayrak” uygulamasını esnafa tanıtıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi alanında ulusal listeye alınan Diyarbakır’da, şehrin marka değerinin korunması, tüketici sağlığını dikkate alarak kalite ve gıda güvenliğini sağlayan “Beyaz Bayrak” uygulamasını yaygınlaştırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, kent genelinde yaptığı çalışmalarla işyerlerine “Beyaz Bayrak” uygulaması hakkında işletme sahiplerini bilgilendiriyor. Hijyen, fiziki ve teknik açıdan yaklaşık 50 kriteri uygulaması istenen işletmeler,  denetimlerin ardından kriterleri yerine getiren firmalar, “Beyaz Bayrak”  almaya hak kazanıyor.

Şu ana kadar kentte 174 işyerine 3, 2 ve 1 yıldızlı bayraklar veren Büyükşehir Belediyesi, projeyi kent genelinde daha çok işyerinde yaygınlaştırmak için çalışmalarına devam ediyor. HABER MERKEZİ

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir