ORGANİK ATIKLAR DÖNÜŞTÜRÜLECEK

KAYAPINAR İLÇE BELEDİYESİ İLE TOPRAKTAN TABAĞA KALKINMA KOOPERATİFİ İLE BİRLİKTE 'TOPRAKTAN TOPRAĞA ORGANİK ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMESİ' PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ. PROJE ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNAN KAYAPINAR İLÇE KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ ÜNAL KOÇ, PROJE İLE BİRLİKTE DAHA ÖNCE ÇÖP OLARAK KULLANDIKLARI ATIKLARI PROJE İLE BİRLİKTE GERİ DÖNÜŞTÜRME FIRSATI YAKALADIKLARINI BELİRTEREK, PROJENİN DİYARBAKIR VE ÜLKEYE ÖRNEK BİR PROJE OLACAĞINI SÖYLEDİ. (MERT GÜNAYDIN/DİYARBAKIR-İHA) Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi, Topraktan Tabağa Kalkınma Kooperatifi ile birlikte Topraktan Toprağa Organik Atıkların Geri Dönüştürülmesi Projesini hayata geçirdi.

MEDYA21- Doğa ve çevre dostu Kayapınar Belediyesi, Topraktan Tabağa Kalkınma Kooperatifi ile birlikte Topraktan Toprağa Organik Atıkların Geri Dönüştürülmesi Projesini hayata geçirerek, örnek bir çalışmaya imza attı. Belediye tarafından tahsis edilen proje alanını ziyaret eden Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, Topraktan Tabağa Kalkınma Kooperatifi yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Çiftçilerimize destek vereceğiz”
Geri dönüşüm projesini Topraktan Tabağa Kalkınma Kooperatifi ile birlikte yürüttüklerini ifade eden Kaymakam Koç, şöyle konuştu:

“Kooperatif yetkililerince bize sunulan projeyi beğendik ve hayata geçirmeye başladık. Tabi öncelikli amacımız atıkların geri dönüştürülmesidir. Biz her zaman pazarlarda günlük 3,5-4 ton atık topluyoruz. Ancak, bu atıkları biz çöp olarak değerlendiriyorduk. Fakat bu projeyle birlikte bunları kompostoya dönüştürüyoruz. Bir taraftan bu atıkları geri dönüştürmüş olacağız, bir taraftan da çiftçilerimize destek vereceğiz. Toprağımızı iyileştireceğiz aslında. Görüyorsunuz kuraklık var. Zor bir dönemde geçiyoruz. Sonbahar mevsiminde biz bunları çiftçilerimize vereceğiz. Onlar da toprağın gübresi olarak değerlendirecekler. Amacımız toprağa daha az kimyasalların gitmesini sağlamak ve toprakta suyu daha fazla tutabilmek. Bu projeyle inşallah bunu hayata geçireceğiz. Tabi günlük 3,5 ton atık topluyoruz. Buradan 1 ton komposto elde ediyoruz. İnşallah başta ilçemiz ve Diyarbakır olmak üzere sonra Ülke genelinde hayırlı bir proje olacaktır.”

“Proje ülkemize örnek olacak”
Kaymakam Koç, belediye olarak proje için alan tahsisinde bulunduklarını da belirterek, “Burada çalışmalarımız devam ediyor. Atıkları geri dönüştürmek için bir merkez oluşturuyoruz. Burada ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Personel tahsis ettik. Bu işleri birlikte yürütüyoruz. Bu projenin ilerlemesi biraz da çiftçilerimizin atıkları geri dönüşümleri daha artırarak, genişleyerek büyüyecektir. Büyük ihtimalle diğer il, ilçelere ve ülkemize örnek bir proje olacağına inanıyoruz. Bize destek veren ve katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. (İHA)

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir