DİTAM’DAN DİKKAT ÇEKİCİ ÇALIŞTAY

MEDYA21- Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM),  “Kürt Sorunu Bağlamında Türkiye Medyası Projesi” adıyla 2 Ekim 2021 tarihinde Diyarbakır’da gerçekleştireceği çalıştayda, gazeteci, siyasetçi ve akademisyenlerle bir araya gelecek.

Proje ile ilgili ön toplantı yapan DİTAM, basın mensuplarını konuyla ilgili bilgilendirdi. DİTAM Başkanı Mehmet Vural’ın konuşmasının ardından Başkan Yardımcısı Mesut Azizoğlu, toplantının amacı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

MEDYA ALGISI

Azizoğlu, Kürt sorunu da hangi boyutuyla ele alınırsa alınsın, medyanın bu sorundaki rolünün tartışmanın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, “DİTAM olarak bu konunun az çalışılmış bir boyutunu ele alarak araştırmayı önemli bulduk. “Kürt Sorunu Bağlamında Türkiye Medyası” konusuna, bu görece az incelenmiş noktadan eğilmeyi ve başta Kürt yurttaşlarınki olmak üzere, bölgedeki gazetecilerin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, hukukçuların ve aktivistlerin Türkiye medyasına ilişkin algısını görünür kılacak bir çalışma yapmayı tasarladık” dedi.

Diyarbakır, Van, Mardin ve Şanlıurfa başta olmak üzere bölgede Kürt yurttaşlarla geniş ölçekli bir saha çalışması yürüttüklerini de anlatan Azizoğlu, saha çalışmasının, özellikle çözüm sürecinin sona ermesinde Türkiye medyasının rolüne ilişkin Kürtlerin düşüncelerini ve medyaya ilişkin güvensizliklerinin nedenlerini daha derinlemesine kavramak bakımından çok yararlı olacağını umduklarını söyledi.

İLK ÇALIŞTAY DİYARBAKIR’DA

İlk çalıştayın Diyarbakır’da 2 Ekim 2021 tarihinde yapılacağını belirten Azizoğlu, çalıştayların 23 Ekim 2021 tarihinde Van’da ve Kasım 2021 tarihinde de Gaziantep’te düzenleneceğini ifade eden Azizoğlu, çalıştaylarda tartışılacak konuları şöyle sıraladı.

– Çözüm Sürecinde Kürtlerin Türkiye Medyası Algısı konulu saha araştırmasının ön bulguları,

– Türkiye’de toplumsal barış ve medya sorunu,

– 90’lardan günümüze ve çözüm sürecinde Kürt coğrafyasında Türkiye medyasına ilişkin algıyı birlikte düşünmek,

– Barışın inşasında medyanın rolü-deneyim paylaşımları.

Aralık 2021 tarihinde Diyarbakır’da yapılması planlanan final çalıştayında ise, saha araştırmasının analiz ve raporunun sunulması hedef alındı.. (HABER MERKEZİ)

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir